Groene Vitamine Bom

Deze ‘bom’is een groene smoothie en komt uit het boek Deliciously Ella, wat ik kreeg ┬ábij aanmelding van mijn laatste cursus: Orthmoleculaire voeding. Mijn boekenkast staat vol traditionele kookboeken met recepten uit vele landen over de wereld, daar zoek ik dan voor jullie de recepten uit die ik geschikt acht voor een gezond voedingspatroon, de laatste jaren zijn daar foodbloggersboeken bij gekomen die ik cadeau heb gekregen en ik moet zeggen, ik vind ze wel erg fijn! Het werkt toch anders dan op de computer of tablet. Naast Deliciously Ella, een foodblogger, heb ik ook Powerfood van Rens Kroes en The Green Kitchen. De recepten in deze boeken zijn allemaal plantaardig, glutenvrij en zoetigheid is op basis van dadels en andere gezondere suikers. Natuurlijk gebruik ik de andere kookboeken ook nog, ik heb er iets van 130, want ik wil ook Turkse, Indiase, Marokkaanse, Thaise, etc. ┬árecepten plaatsen op de blog. Het boek van Deliciously Ella staat ook bij mijn boekenlijst in de sidebar, rechts naast de blog.

Over de smoothie:

Dit recept is op de maandagochtend een fijne start van de week. Veel power en frisheid! Het is de eerste week van mei en de zon schijnt weer. Ik heb weer zin om er lekker fris tegen aan te gaan!

De ingredienten in deze smoothie zorgen ervoor dat je zo vol voedingsstoffen zit dat je geen trek meer hebt in tussendoortjes, snacks etc. De avocado en de amandelpasta geven de smoothie body door het vetgehalte, want je wilt niet na een uur alweer een rammelende maag krijgen.

Het recept is te downloaden zodat je het makkelijk kunt printen of opslaan.

Drink smakelijk!

Groene Vitaminen Bom

Voorbereiding: 5 minutes

Bereiding: 5 minutes

Totaal: 10 minutes

Aantal personen: 1

Grootte gerecht: 2,5 dl

Ingredienten

 • 3 stengels bleekselderij
 • 1 appel
 • 1 komkommer
 • 2-3 cm verse gemberwortel
 • 1 kleine rijpe avocado
 • eventueel 1 tl spirulina
 • 1 flinke theelepel amandelpasta
 • 4 grote bladeren boerenkool

Bereiding

 1. Was alle groenten en fruit.
 2. Doe de bleekselderij, appel, komkommer en gember in de sapcentrifuge en vang het sap op.
 3. Doe het sap in de blender met het vruchtvlees van de avocado, de spirulina, als je die gebruikt en de amandelpasta.
 4. Trek de boerenkoolbladeren van de stronk, snijd is grove stukken en doe ook in de blender.
 5. Laat de blender op hoge snelheid draaien tot de smoothie helemaal glad is.

Aantekening:

Als je een gewone blender hebt, zal de boerenkool niet helemaal glad gepureerd worden, dat geeft niet. Alleen met een hoge snelheidsblender lukt dat.

https://voedingsadviesrotterdam.nl/groene-vitamine-bom/

En ja sorry, geen foto’s. ik weet dat ik mijzelf er niet populair mee maak in de zoekmachines, maar het zij zo.