Voeding en het MCAS Balansprogramma

Orthomoleculaire voeding is voeding afgesteld op jouw lichaam waarbij je een optimale concentratie aan voedingsstoffen in je lichaam creëert zodat je lichaam weer gezond en sterk kan worden. Dit doen je door verse voeding en supplementen te gebruiken.

Orthomoleculaire voeding maakt deel uit van de natuurgeneeskunde, dit betekent dat je jouw lichaam op een natuurlijke manier heelt, vanuit de kern, het kleinste deel, de molecuul.  De reden hiervoor is dat het lichaam één geheel is en alles met elkaar samenwerkt. Je kunt je lichaam ondersteunen, zelf als er genetische factoren zijn die zorgen voor gezondheidsproblemen. Je kunt je genen tot op een bepaalde hoogte beinvloeden, Dit noemen we epigenetica en is naar mijn idee de gezondheidsleer van de toekomst.

Voedselintoleranties ontstaan als gevolg van spijsverteringsproblemen welke ontstaan door verkeerde voeding, te weinig beweging en trauma waar je je soms niet eens van bewust bent.  Zijn voedselintoleranties dan psychosomatisch? Vaak wel, ook als dit helemaal niet zo lijkt. Een goed voorbeeld zijn ouderen die door dementie een deel van hun geheugen kwijt zijn en daarmee ook hun problemen, ze weten niet meer dat ze intoleranties hebben of trauma’s, en plots willen en kunnen ze heel veel producten eten die voorheen problemen gaven. De cellen in het lichaam reageren nu anders op voeding doordat de elektrische lading is verandert als gevolg van het verdwijnen van het piekeren, denken en de minder leuke herinneringen.

Een voedselintolerantie kan zich verder ontwikkelen als de gifstoffen zich in het lichaam blijven opstapelen. Vaak na een periode van een burnout, in combinatie met hormonale veranderingen (de overgang is een bekende trigger) raakt het immuunsysteem uit balans waardoor het overactief wordt. 

Je wordt voor steeds meer voedingsmiddelen intolerant en krijgt allergieachtige klachten in combinatie met vermoeidheid en psychische klachten. Er kan nu sprake zijn van het mestcel activatie syndroom (MCAS). 

Ik ontwikkelde een jaarprogramma om deze aandoening aan te pakken. Er wordt gewerkt met een online programma, onderzoeken, videocalls, een werkboek en een besloten forum op de cursus website mestcelactivatiesyndroom.nl. 

 

Ben je nieuwsgierig hoe je samen met mij aan MCAS kunt werken?  Het programma start op 1 februari 2023. Inschrijven kan vanaf 1 november 2022, tot 15 december krijg je 15% vroegboekkorting!

Kijk op mestcelactivatiesyndroom.nl voor meer informatie.

Lisa Goudzwaard