Mindfullness cursus

‘Ontdek hoe je in slechts een paar minuten per dag, je gedachten leert beschouwen als je beste vriend, in plaats van je grootste vijand.’

Rolf van Happy met Yoga heeft een fijne mindfullness cursus gemaakt om je te helpen te ontspannen, stress te verminderen en je levenskwaliteit te verbeteren.

Dit is wat een constante staat van stress met je lichaam doet…

Constante stress zorgt ervoor dat het lichaam niet kan herstellen en alert en geactiveerd blijft.

Duizenden jaren geleden was dit goed. Dit waren namelijk automatische mechanismen van je lichaam om te vluchten voor dingen die levensbedreigend waren.

Heel logisch. Want waarom zou je lichaam zich druk maken om je spijsvertering, jezelf gelukkig voelen of andere dingen als je in direct levensgevaar bent?

Het wordt alleen een probleem wanneer deze staat van alertheid en stress een constante staat van ‘zijn’ wordt.

Dit is vandaag de dag wel bij veel mensen het geval. Het lichaam reageert op bepaalde situaties alsof het in levensgevaar is.

Dit komt omdat je je zoveel zorgen maakt over dingen. Je brein kan het onderscheid niet maken tussen echte levensbedreigende situaties en dingen die je zelf verzint.

Maar je lichaam reageert wel op dezelfde manier.

Het lichaam geeft op zo’n moment voorrang aan het handhaven van die alertheid boven allerlei andere lichaamsfuncties, zoals de spijsvertering en het immuunsysteem.

Je kunt nu 8 weken lang werken met mindfullness door middel van dagelijkse emails, video’s en audiobestanden.

Lees hier meer over de mindfullness cursus.