Voedingsadvies op orthomoleculaire basis 

Orthomoleculaire voeding is voeding afgesteld op jouw lichaam waarbij je een optimale concentratie aan voedingsstoffen in je lichaam creëert zodat je lichaam weer gezond en sterk kan worden. Dit doen we door verse voeding en supplementen te gebruiken.

Ik ben geen orthomoleculaire arts en mijn doel is dan ook niet om je met een lange lijst met voedingssupplementen naar huis te sturen. Het is bij sterke voedsel intolerantie ook niet aan te raden veel supplementen te gebruiken, het is dan beter even helemaal niets te gebruiken. Ik gebruik, waar mogelijk, zoveel mogelijk verse voeding.

Orthomoleculaire voeding maakt deel uit van de natuurgeneeskunde, dit betekent dat we het lichaam op een natuurlijke manier helen, vanuit de kern, het kleinste deel, de molecuul.  De reden hiervoor is dat het lichaam één geheel is en alles met elkaar samenwerkt. Je kunt je lichaam ondersteunen, zelf als er genetische factoren zijn die zorgen voor gezondheidsproblemen. Je kunt je genen tot op een bepaalde hoogte beinvloeden, Dit noemen we epigenetica en is naar mijn idee de gezondheidsleer van de toekomst.

Een persoonlijk voedingsadvies is essentieel omdat iedereen genetisch anders is.  Het eten van groenten en producten met een hoge voedingswaarde zijn de basis voor herstel.

Aan de basis van ieder advies liggen één of meerdere onderzoeken, dit kunnen ontlasting, bloed, urine, DNA, haar of speeksel onderzoeken zijn. Deze worden uitgevoerd door diverse laboratoria in Nederland en Duitsland. Zonder onderzoek kan ik je niet adviseren.

Ben je nieuwsgierig hoe wij samen aan jouw gezondheid kunnen werken? Kijk dan op de consult pagina voor meer informatie.

Lisa Goudzwaard