Veel gestelde vragen

Mijn rol is je te ondersteunen bij het aanleren van je zelfzorg. Ik zie mijzelf als coach, ik moedig je aan, rem je af en stimuleer je waar nodig is.

We werken samen aan de volgende punten:

1. Creeren van een gezonde omgeving

Je wordt niet beter als je leefomstandigheden niet verbeteren. We kijken hierbij naar voeding, slaap, ontspanning, stressvermindering en hoe je in het leven staat.

2. Blokkerende factoren verwijderen:

Het lichaam is gemaakt om in homeostase te werken. We onderzoeken met laboratoriumonderzoeken wat bij jouw de blokkerende factoren zijn zodat je deze gericht kunt aanpakken en je beter kunt functioneren.

3. Herstellen van de balans:

We geven je  hele lichaam ondersteuning om de balans te herstellen.  Dit betekent dat we niet alleen naar de klacht kijken maar naar je hele systeem.

.Ik heb een standaard procedure die ik volg met al mijn clienten:

 • Kennismakingsgesprek: Dit is een telefonische afspraak. Ik beantwoord je algemene vragen over wie ik ben en wat ik voor jou kan betekenen. We kijken of dit aansluit bij jouw behoeften. Ik beantwoord geen specifieke vragen over uitslagen van laboratoriumonderzoeken die je al hebt laten uitvoeren.(second opinion kan alleen in een consult). Ook geef ik in dit gesprek geen advies voor jouw gezondheid. Het doel van dit gesprek is om te zien of we samen willen werken aan jouw gezondheid.

Duur: maximaal een kwartier.

 • Intakeconsult: In dit consult kijken we naar je gezondheids geschiedenis tot op dag van vandaag. We kijken wel laboratoriumonderzoeken voor jouw van toepassing zijn op basis van je gezondheid en je omstandigheden.  We maken ook afspraken over de stappen die je kunt in afwachting van de uitslag van het lab.onderzoek.

Duur: 1 uur

 • Laboratorium onderzoek: Ik geef je materialen of bestel tests voor je om in een laboratorium te onderzoeken wat er nodig is om je gezondheid te verbeteren. Ik geef advies naar aanleiding van de uitslag van het onderzoek en stuur je mogelijk door naar je huisarts of ziekenhuis voor verder onderzoek.
 • Advies consult: De consulten waarbij je uitslag krijgt van laboratorium onderzoek hebben een educatief karakter. Ik geef je advies over je voeding, beweging, slaap, stressreductie en supplementatie.

Het doel in deze consult is om je te leren hoe je je lichaam kunt verzorgen om de controle terug te krijgen over je eigen gezondheid. Je kunt het zien als je eigen ‘gebruiksaanwijzing’.

Duur: ongeveer 45- 60 minuten

 • Herhalen van laboratoriumonderzoek: Als we de adviezen hebben doorgenomen en je een periode aan je gezondheid hebt gewerkt gaan we de onderzoeken herhalen om te zien of deze beogde effect hebben gehad en of we de aanpak aan moeten passen. Dit is een belangrijke stap die vaak over het hoofd wordt gezien

Mijn doel is dat jij na onze periode van samenwerking een volledig plan hebt om je gezondheid te verbeteren. Na deze periode ben je altijd welkom om terug te komen voor losse consulten.

Ik bied consulten, cursussen en e-boeken aan.

De consulten vinden plaats via Skype. De cursussen vindt je op E-healthcursus.nl
 

Wat betreft onze samenwerking, besteed ik veel tijd buiten onze consulten aan het op maat maken van jouw advies. (casus). Het inlezen voorafgaand aan het intakeconsult duurt ongeveer een half uur. En het maken van een advies gemiddeld twee uur werk, bij complexe casussen langer.

Het telefonisch kennismakingsgesprek van 15 minuten is gratis

Het intakeconsult bedraagt €100,- Dit duurt ongeveer 45-60 minuten

Het adviesconsult bedraagt €100,-. Je ontvangt een uitgebreid verslag van je onderzoeken en een uitgeschreven voedingsadvies en eventueel van toepassing aanvullende documenten met achtergrond informatie.

Er zullen ook kosten bijkomen van de laboratorium onderzoeken. Deze varieren van €40,- tot €147,00 voor basistests. Overige laboratorium onderzoeken worden alleen in overleg uitgevoerd. Kijk hier voor alle testen.

Als je een chronische aandoening hebt kan het zijn dat je aanvullende laboratoriumonderzoeken nodig hebt

De tests worden na een afgesproken periode herhaalt.

Gemiddeld zijn de kosten voor laboratoriumonderzoek in totaal €300,-

Ook komen er kosten bij voor supplementen, reken hier bij de start op ongeveer €100,00- €150,00. Dit varieert en verschilt uiteraard per persoon. 

Ik kan rekening houden met je budget, maar houd er wel rekening mee dat als je geen onderzoek laat uitvoeren je nooit zeker weet waar je mee bezig bent en of het werkt. Het ontlastingsonderzoek is het enige verplichte onderzoek

 Als deze onderzoeken overeen komen met de onderzoeken die ik gebruik kan dit mits:

 • Een onderzoek niet meer dan 3 maanden oud is
 • Uitgevoerd is door een betrouwbaar en goed laboratorium.
 • Alle punten waarop onderzocht moet worden ook overeenkomen.

Als je alleen een second opinion wilt van een andere behandelaar dan kan ik een verslag voor je schrijven.

Als je alleen gezond bent en geen klachten hebt en alleen advies wilt voor je voeding kun je bij mij ook een dieet advies krijgen. Hiervoor hoef je niets te testen. 

Heb je echter gezondheidsproblemen; darmklachten, hormonale klachten of histamine intolerantie, dan is dit een teken dat er iets aan de hand is wat onderzocht moet worden. Een laboratorium onderzoek geeft duidelijkheid in wat er in je lichaam aan de hand is en geeft je handvatten om te herstellen.

De ervaring leert dat je sneller en makkelijker herstelt als je weet waarom je iets doet en je ziet dat het resultaat heeft.

Ja en nee.

Ik ben geen dokter en geef geen medisch advies. Als ik je kan helpen met mijn werkwijze, kun je altijd je huisarts op de hoogte brengen en om advies vragen. Zie ik in de laboratorium onderzoeken dat verder onderzoek door een arts nodig is dan stuur ik je door.

Ik help je om je gezondheid te verbeteren zonder medische en chemische middelen en leer je zelfstandig te worden en de regie over je gezondheid te nemen.

Ik moedig al mijn clienten aan om eerst te overleggen met de huisarts alvorens te beginnen aan een nieuwe eet- en leefwijze.

 

Natuurlijk, het is alleen wel zo dat we dezelfde visie moeten hebben zodat we niet tegen elkaar in gaan werken.

De therapeut/behandelaar moet welwillend zijn om zijn haar aanpak voor behandeling met mij te willen delen. Zo weten we zeker dat we samen aan jouw herstel werken.

De supplementen die ik voorschrijf moeten niet gemengd worden met supplementen van andere behandelaars en ik kan niet garanderen dat de supplementen of geneesmiddelen van anderen dezelfde resultaten zullen geven als mijn supplementen.

Iedereen is anders en ieder lichaam heelt in zijn eigen tempo.

Hoe snel je lichaam zal helen ligt ook aan jou. Je voeding en je leefstijl keuzes kunnen je ondersteunen of je gezondheid saboteren.

Je bent niet in een week ziek geworden, dus je kunt ook niet verwchten dat je je in een week weer beter voelt.

Meestal voel je na een maand verbeteringen. En in 3 maanden zal je plan van aanpak zo zijn dat je meer energie hebt en je zelf aan de slag kunt.

Bij maag/darminfecties of -ontstekingen duurt het meestal een jaar tot twee jaar voordat dot herstelt is. Dit komt doordat we eerst de infectie of ontsteking aan moeten pakken en daarna de fysiologische schade gaan herstellen.

Voor lichamelijke klachten kun je tussen de 1-3 maanden rekenen voor ieder jaar waarin je ziek bent.

Voorbeeld: heb je al 5 jaar een chronische aandoening, reken dan op een herstelperiode van 15 maanden. Al is dit natuurlijk voor iedereen verschillend en kan het ook korter of langer duren.

De behandelingen worden niet vergoed door verzekeraars.

Ik wil je aanmoedigen om niet alleen naar verzekeringsvergoedingen te kijken.

Het blijkt dat als je al de kosten die je de afgelopen jaren hebt gemaakt om op je eigen houtje jezelf te helen behoorlijk op kunnen lopen. Al de supplementen die je hebt geprobeerd maar niet werkten, de andere behandelingen die je hebt uitgeprobeerd.

De dagen dat je ziek was en niet kon werken wegen niet op tegen de kosten die je maakt als je mij niet inschakelt.

En bedenk dat het geen blijvende kostenpost is.

Heb je ook een kast vol potjes met supplementen die niet werkten? En ben je bang dat je nu weer een kast vol in huis haalt die niet werkt?

Ik snap je bedenkingen, maar door de onderzoeken die we laten uitvoeren weten we precies waar we welke supplementen voor in kunnen zetten zodat je niet meer hoeft te experimenteren en je kosten kunt besparen.

Koop geen supplementen die ik niet heb aanbevolen in het voedingsadvies.

Als je acute gezondheidsklachten hebt waarbij medische zorg nodig is. Ik ben tenslotte geen arts en kan je hier ook niet mee helpen.

We kunnen ook niet samenwerken als je:

 • Als je ernstige psychische stoornissen hebt en je psychologische hulp wilt. Ik kan je begeleiden met voeding en supplementen, maar kan ik je niet helpen met psychiatrische begeleiding die ontstaan zijn vanuit trauma. (angst, depressie, paniekaanvallen ). Als deze klachten zijn ontstaan door je gezondheidsklachten en dus van fysiologische aard zijn, kunnen we hier wel aan werken.
 • Als je angst zo sterk is dat je je niet over kunt geven aan de behandeling en je over elke stap controle wilt houden. Loslaten en je kunnen overgeven aan behandeling is erg belangrijk.
 • Als je een ernstige ziekte hebt met veel medicatie kan ik je alleen begeleiden in samenspraak met je behandelend arts.

Het is belangrijk dat je gemotiveerd bent als je met mij aan de slag wilt gaan. Ik kan niet met je samenwerken als je niet bereidt bent om:

 • Je dieet te veranderen(zoals glutenvrij en/of zuivelvrij eten en ontstekingsvrije voeding.)
 • Dagelijks je supplementen wilt nemen. (2-3 keer per dag).
 • Je opnieuw te laten testen aan het eind van de behandeling, om te zien of het resultaat heeft gehad.
 • Je leefstijl aan te passen. Stressvermindering, meer bewegen of je beweging aanpassen zodat het minder belastend is voor de bijnieren. En je je richt op ontspanning en rust.
 • Je gezondheid en welzijn op de eerste plaats te zetten.

Als je met mij samenwerkt gaan we niet voor het korte termijn effect waarbij je een pilletje slikt die het symptoom onderdrukt. Je werkt aan je eigen herstel. Waarbij ik je begeleidt.

Hoe maak ik een afspraak?

Kijk op de consult pagina voor meer info. Mailen werkt het beste of bel op maandagochtend tussen 10 en 11 uur.

Telefonisch kennismakingsgesprek 15 minuten: Gratis

Intake consult 1 uur:                         €100,-
Adviesconsult ong. 45 min-1 uur :  €100,-
Vervolgconsult per kwartier van     €25,00 
 
Bij het adviesconsult ontvang je uitgeschreven, via mail:  het voedingsplan, het darmonderzoek met uitgebreide analyse, uitleg over je conditie en eventueel extra documenten met verdiepende informatie. Als er andere onderzoeken zijn uitgevoerd ontvang je deze ook met uitgeschreven analyse.
De tarieven voor alle onderzoeken en analyses vind je op de pagina Testen.
 
Emailconsult, bij meer dan ééñ vraag, los van het adviesconsult (zie informatie hieronder)
Afhankelijk van de complexiteit van de vragen/antwoorden: 
€7,50 voor eenvoudige vragen (werktijd 5 minuten), voor complexe vragen (werktijd tussen 5 en 15 minuten) €18,00

Als er een advies is gegeven kunnen er in de week na het adviesconsult per mail vragen over de gegeven informatie worden gesteld, na deze week worden er consultkosten gerekend. 

Ik werk onafhankelijk, mijn diensten worden niet vergoed  door een zorgverzekeraar.