In mijn eigen huis geef ik lezingen over voeding.  Het voordeel hiervan is dat ik geen huurkosten heb en ik voor jou de prijs van een lezing laag kan houden.

Na iedere lezing ontvang je de tekst van de lezing per mail.

De lezingen kosten €5,00 per keer en duren 1,5 uur. Betalen contant ter plaatse.

je kunt je inschrijven door het formulier onderaan de pagina in te vullen, ik mail je om je inschrijving te bevestigen.

(Ik heb plaats voor ongeveer 15 personen. Wil je met een groep komen, neem dan even contact met mij op via het formulier.)


17 maart Vet en olie

Een lezing over vetten. Dagelijks krijg ik vragen over boter en plantaardige olien. Volgens het voedingscentrum moeten we bakken in olie en is boter slecht. Hedendaagse voedingsadviezen van een klassiek geschoolde dietist en kennis over voeding lopen vaak 10 jaar achter en worden mede door het bedrijfsleven in stand gehouden.

Hoe zit dat nou? Waarom zegt de een dit en de ander dat?

Een lezing over de hedendaagse kennis van vetten en olie. 

Waar ga ik het over hebben:
  • Boter> verzadigd vet: goed of niet goed?
  • Plantaardige olien> onverzadigd vet: goed of niet goed?
  • Kokosolie> waarom is men zo enthousiast over kokosolie?
  • En veel aandacht voor de OMEGA vetzuren in onze voeding.

 

24 maart ADHD/ADD & Voeding
Hoeveel invloed heeft voeding op concentratieproblemen en de rust in ons hoofd?  In deze eerste lezing over ADHD en voeding kijken we naar veel gebruikte dieten bij ADHD/ADD maar ook bij Autisme. We kijken ook naar de resultaten die zijn behaald.
Een gezond spijsverteringsstelsel is essentieel bij een goed werkend stel hersens.
Onze voeding is tegenwoordig zo bewerkt dat er bijna altijd stoffen in of op zitten die ons lichaam niet kan verwerken en ziet als gifstoffen.
E-nummers, pesticiden, gassen, geraffineerde producten, te veel suiker en koolhydraten maken onze organen ziek.
In deze lezing leg ik uit waarom de darmen zo belangrijk zijn voor de werking van de hersenen en hoe je met de juiste voeding weer rust kunt creeren in je hoofd.

31 maart ADHD/ADD Exorfinen
Exorfinen zijn morfine-achtige stoffen in je voeding. Deze geven een fijn gevoel. Maar als je lichaam er niet tegen kan, kan dit problemen opleveren met je concentratie en voel je je onrustig.
Je zou bij exorfinen van een verslaving kunnen spreken. Doordat het een fijn gevoel geeft is het voor mensen haast ondenkbaar deze voedingsmiddelen te vermijden, toch is het juist voor deze mensen vaak de meest belangrijke stap naar meer rust in je hoofd en een betere concentratie.

7 april Hormonen in balans met voeding
Voor vrouwen met hormonale overgangsklachten is er deze lezing over de vrouwelijke hormonen.  Door je voeding aan te passen, te letten op oestrogenen in voeding en te letten op bepaalde vitaminen en mineralen kun je je klachten verminderen.
  • het belang van oestrogenen en progesteron
  • welke voeding is goed voor je hormoonbalans
  • oestrogenen toevoegen ja of nee?
  • wat beinvloedt je hormoonspiegel nog meer, behalve voeding?

Geef je op door het onderstaande formulier in te vullen, ik neem dan contact met je op om de inschrijving te bevestigen.

[contact-form-7 id=”303″ title=”contact lezingen”]

dreamstime_xl_49076988