Ontgiftende voedingsmiddelen
Voedingsmiddelen welke het lichaam helpen gifstoffen te elimineren. Kruiden en specerijen helpen gifstoffen te metaboliseren zodat zij uitgescheiden kunnen worden.
Kruiden
Anijs, Asafoetida, Basilicum, Bieslook Laurierblad, Cayennepeper, Citroenschil, Citroengras, Curry blad, Selderijzaad, Chipotle peper, Chilipeper, Dille, Dragon, Epazote, Fenegriek, Gember, Granaatappelmelasse, Groene peper, Jalapenopeper, Kaneel, Karwijzaad, Kardemom, Kerriepoeder, Keltisch zeezout, Kruidnagel, Komijn, Korianderblad, Korinderzaad, Limoenblad, Marjoraan, Munt, Mosterdzaad, Nigellazaad, Nootmuskaat, Sinaasappelschil, Paprikapoeder, Peterselie, Rode peper, Saffloer, Steranijs, Salie, Saffraan, Steranijs, Kurkuma, Venkelzaad, Zwarte peper.
Groenten
Aloe Vera, Asperges, Bittere Meloen (Sopropo), Bloemkool, Champignons, Komkommer, Venkel, Portobello paddestoel, Rabarber
Bladgroenten
Amsoi, Andijvie, Boerenkool, Paardebloemblad, Rucola
Wortel en knolgroenten
Bieten, Radijsjes, Rammenas, Rettich, Knoflook, Wortel
Fruit
Appel (gekookt), Citroen, Grapefruit, Granaatappel, Limoen, Sinaasappel
Granen
Gerst
Vetten
Ghee, Olijfolie
Gefermenteerd
Pure alcohol, rauwe appelazijn, balsamico azijn, koffie, rode wijn, rode wijn azijn, witte wijn azijn, witte natuurlijke azijn.
Peulvruchten
Mungbonen, taugé, urdi/oerdi
Andere
Water