Ontgiftende voedingsmiddelen

Voedingsmiddelen welke het lichaam helpen gifstoffen te elimineren. Kruiden en specerijen helpen gifstoffen te metaboliseren zodat zij uitgescheiden kunnen worden.

Kruiden

Anijs, Asafoetida, Basilicum, Bieslook Laurierblad, Cayennepeper,  Citroenschil, Citroengras, Curry blad, Selderijzaad, Chipotle peper, Chilipeper, Dille, Dragon, Epazote, Fenegriek, Gember, Granaatappelmelasse, Groene peper, Jalapenopeper, Kaneel, Karwijzaad, Kardemom, Kerriepoeder, Keltisch zeezout, Kruidnagel, Komijn, Korianderblad, Korinderzaad, Limoenblad, Marjoraan, Munt, Mosterdzaad, Nigellazaad, Nootmuskaat, Sinaasappelschil, Paprikapoeder, Peterselie, Rode peper, Saffloer, Steranijs, Salie, Saffraan, Steranijs, Kurkuma, Venkelzaad, Zwarte peper.

Groenten

Aloe Vera,  Asperges,  Bittere Meloen (Sopropo), Bloemkool, Champignons, Komkommer, Venkel, Portobello paddestoel, Rabarber

Bladgroenten

Amsoi, Andijvie, Boerenkool, Paardebloemblad, Rucola

Wortel en knolgroenten

Bieten, Radijsjes, Rammenas, Rettich, Knoflook, Wortel

Fruit

Appel (gekookt), Citroen, Grapefruit, Granaatappel, Limoen, Sinaasappel

Granen

Gerst

Vetten

Ghee, Olijfolie

 

Gefermenteerd

Pure alcohol, rauwe appelazijn, balsamico azijn, koffie, rode wijn, rode wijn azijn, witte wijn azijn, witte natuurlijke azijn.

Peulvruchten

Mungbonen, taugé, urdi/oerdi

 

 

Andere

Water