Glutenvrije pizza met geroosterde biet en gekarameliseerde ui

Geroosterde bieten & gekarameliseerde rode ui Pizza met geroosterd hennepzaad

Voor 2 pizza’s van 25 cm

Geroosterde bietjes

  • 500 gram bieten, geschild en in plakjes van 3 mm slices
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • ½ theelepel Himalaya of zeezout

 

Gekarameliseerde rode uien met gedroogde tomaten

  • 2 grote rode uien, in dunne ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kastanjehoning
  • 40 ml water
  • ¼ theelepel Himalaya- of zeezout
  • 4 gedroogde tomaten op olie, in reepjes

Kokosmeel pizzabodems:

  • 1 ⅓ cup arrowroot
  • ⅔ cup kokosmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • ½  theelepel gedroogde basilicum
  • 1  theelepel gedroogde oregano
  • ½  theelepel knoflookpoeder
  • ½  theelepel Himalaya- of zeezout
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 cup warm water

 

Op de pizza:

4 eetlepels geroosterd hennepzaad

2 eetlepels verse koriander, gehakt

 

BEREIDING

De geroosterde bietjes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Schil en snij de bietjes in plakjes van 3mm, doe ze in een kom, schenk er wat olijfolie over en strooi er een beetje zout over. Hussel alles goed door elkaar zodat alle bieten goed bedekt zijn met een laagje olijfolie.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier op de plakjes naast elkaar.
  4. Rooster de bieten 30 minuten, keer ze na 15 minuten om.
  5. Als de bieten klaar zijn haal je ze uit de oven en zet je de oven op 220 graden, voor de pizzabodem.

 

De gekarameliseerde rode uien

  1. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien zachtjes gaar in 5 minuten. Roer zo nu en dan even om.
  2. Voeg water, zout en honing toe en laat het nog 10 minuten pruttelen tot de uien gaan karameliseren.
  3. Als de uien wat lichtbruin, zacht en kleverig zijn, zijn ze klaar.
  4. Meng de reepjes gedroogde tomaat erdoor.

 

Pizzadeeg:

  1. De oven staat nu als het goed is op 220 graden.
  2. Meng in een grote kom het arrowrootmeel, kokosmeel, baksoda, zout en de kruiden door elkaar.
  3. Voeg de olijfolie en water toe en meng en kneed tot een deegbal.
  4. Verdeel het deeg in twee porties.
  5. Leg op een ingevette pizzaplaat of op een bakplaat en druk de pizzabodem met de hand uit tot een ronde pizzabodem van 25 cm.
  6. Rol het nog iets verder uit tot je een dunne pizzabodem hebt van 3 mm dik. De randjes zullen nu rafelig zijn,deze kun je met de hand tot een mooi randje vormen.
  7. Bak de bodems 12 minuten.
  8. Haal de bodems uit de oven en leg eerst het uien/tomaten mengsel erop, dan de bieten en tenslotte het hennepzaad.
  9. Zet de pizza nog 5 minuten terug in de oven.
  10. Strooi voor het serveren gehakte koriander over de pizza. (peterselie kan ook en een handje rucola erop is ook erg lekker)

Wil je weten of ik je kan helpen met een consult? Bel dan op maandagochtend tussen 10 en 12  uur voor een gratis kennismakingsgesprek: 0613426644 of mail bij afwezigheid (ik ben een bezig bijtje) naar info@voedingsadviesrotterdam.nl

Vond je dit artikel nuttig? Deel het  dit artikel dan gerust.