Darmbalans

Heb je darmklachten en daarbij ook andere lichamelijk of psychische klachten. Kijk dan eens naar de gezondheid van je darmen. De darm is van grote invloed op het functioneren van je lichaam en geest en er darmaandoeningen kunnen veel klachten veroorzaken die je niet direct met de darmen associeert.

Een lekkende darm, de ziekte van Crohn, coeliakie, candida, prikkelbare darmen (IBS), kunnen fibromyalgie, CVS, depressie, angst, ADHD/ADD, autisme en schizofrenie veroorzaken.  Vooral de invloed op neurologische aandoeningen en stoornissen wordt op dit moment nog volop onderzocht aangezien dit voor de wetenschap een vrij nieuw gegeven is. 

De meest voorkomende oorzaken van lichamelijke en psychische klachten zijn:

  • Candida overgroei:  overgroei van de candida schimmel
  • SIBO: overgroei van bacteriën buiten de dikke darm
  • Darmdysbiose: een dysbiose in de bacteriën, te weinig goede en teveel slechte bacteriën

 

Hormonale klachten en darmbalans

Vrouwen met hormonale klachten kunnen veel baat hebben bij het herstellen van hun darmbalans, als de darmwand lekt door stress en verkeerde voeding kunnen slechte bacteriën en schimmels in het lichaam komen en de weerstand verlagen. Ook kunnen oestrogenen terug in de bloedstroom komen. Het lichaam is een geheel en alle lichaamssystemen hebben invloed op elkaar.

 

BOEK EEN CONSULT

 

ADD/ADHD en darmbalans

De darmen worden gezien als de tweede hersenen, hier worden 95% van de neurotransmitters aangemaakt die de hersenen de juiste prikkels doorgeven om goed te kunnen functioneren. Een gezonde darm is niet alleen cruciaal voor een gezond lichaam maar ook voor een gezonde geest. Als de darmbacteriën in balans zijn en de darm goed functioneert kunnen ook voldoende neurotransmitters aangemaakt worden. Dopamine en noradrenaline zijn belangrijk voor mensen met ADD/ADHD.

Candida en bacterie overgroei behandelen is de belangrijkste stap in herstel, maar alleen een dieet en probiotica werken niet voor iedereen. In dit dossier leer je waarom het niet voor iedereen werkt en wat je kunt doen om de darmbalans te herstellen.

Zowel candida als bacterie overgroei behandelen neemt veel tijd in beslag. Trek er gerust een jaar voor uit.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF

 

Vond je dit artikel nuttig, deel het dan gerust. Wil je werken aan je darmgezondheid? Bel dan tussen 10 en 12 uur 0612426644 voor een gratis kennismakingsgesprek om te zien of ik je kan begeleiden of mail naar info@voedingsadviesrotterdam.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.