Lisa's boekenkast

Ik informeer je graag over goede boeken op het gebied van gezondheid en voeding.  Op deze pagina zie je mijn persoonlijke boekenkast met boeken over darmgezondheid, levergezondheid, toxinen histamine intolerantie, hormonen en paleo eetwijze.  Als je je interesseert in je gezondheid kan ik je deze boeken van harte aanbevelen.

Klik op de boeken voor meer informatie en bestellen. 

Genetica

Deze bestseller van dr. Ben Lynch is echt een musthave voor iedereen die zich afvraagt waarom je lichaam niet werkt zoals het zou moeten. Het boek is toegankelijk en helder geschreven zodat zelfs epigenetica eenvoudig te begrijpen is en iedereen het kan toepassen. €32,50

Darmgezondheid

De Mooie Voedselmachine €10,00

Giulia Enders/ Een vrolijk, open en informatief boek over de spijsvertering. Makkelijk te lezen, vol feiten, fabels, grapjes en de meest recente wetenschappelijke inzichten. Haar doel: iedereen meer kans geven op gezondheid.

De Poepdokter €22,95

Nienke Tode-Gottebos/ In dit 'luchtige'boek over de darmen en darmflora lees je hoe je de bacterien in je lichaam tevreden houdt. Met als resultaat: meer energie, een gewicht dat bij je past én een goede spijsvertering.

Ik heb er mijn buik van vol €22,50

Marijke de Waal-Malefijt/ Dit boek is voor mensen die lijden aan maag en darmkwalen die kunnen varieren van brandend maagzuur tot de ziekte van Crohn.

De darm denkt mee €19,90

Klaus-Dietrich Renow/ De schrijver is een Duitse 'milieuarts', een term die wij in Nederland niet kennen, maar gaat in de richting van orthomoleculaire geneeskunde. Klaus behandeld in zijn diagnostisch centrum patienten die in de gangbare geneeskunde geen gehoor of genezing vinden, zoals mensen met chronische darmziekten en voedselallergien maar ook ADHD en autisme.

Het gezonde darmen boek €20,00

Christine Bailey/ Een 5 stappen programma om problematische darmen te genezen. Bij elk recept is met kleurcodes aangegeven in welk dieet het past (bijvoorbeeld FODMAP-arm, glutenvrij of geschikt voor veganisten). Interessante recepten voor mensen met darmproblemen die een niet gangbare weg willen bewandelen.

Histamine intolerantie

Histamine Free Paleo Breakthrough €11,99

Engelstalig/ Anne Angelone Eet je volgens het auto immuun paleo protocol en kun je histaminerijk voedsel niet verdragen dan kun je histamine intolerantie hebben. Dit boek beschrijft de Paleo eetwijze met histamine arme voeding. Het bevat lijsten voor het Paleo Auto Immuun Protocol en recepten zonder histamine.

Histamine en ik €21,95

Didy van der Veer is natuurvoedingstherapeute en schrijft vanuit haar eigen ervaring. Het boek bevat veel informatie over HIT en voeding en de invloed op het lichaam maar ook de psyche. De therapie die zij in het boek beschrijft is "Levend voedsel" ofwel rawfood. Didy heeft sinds zij over is gegaan op volledig rawfood geen histamine klachten meer.

What HIT me? €22,95

Engelstalig/ Genny Masterman, wiens leven een puinhoop was door HIT, heeft een praktisch boek uitgebracht, waarmee ze hoopt de basis informatie voor mede patienten te geven. Ze vertelt ook haar lange weg naar diagnose en hoe met deze aandoening te leven. In het boek staan ook een paar recepten. nu ze haar leven terug heeft wil ze andere mensen helpen om weer van hun leven te kunnen genieten. Het is een praktisch boek met naast informatie over voeding ook tips voor de familie, op het werk en therapie mogelijkheden. Engelstalig

Dealing with Food Allergies €19,11

Engelstalig/ Dr. Janice Vickerstaff Joneja is dé arts als het gaat om kennis over allergien en histamine intolerantie. Het boek is een dikke gids om allergien te herkennen en te vermijden. Huid allergien, slijmvliezen, ademhalingssysteem en spijsvertering. Met advies over hoe je je dieet zo kunt samenstellen dat je verstorende stoffen vermijd.

The Paleo Approach €7,49

Engelstalig van Sarah Ballantyne.(momenteel) alleen Ebook Hét boek, zeg maar gerust de bijbel, voor de behandeling van auto-immuunziekten. Wist je dat er 140 auto-immuunaandoeningen zijn? Dit boek legt je van A-Z uit hoe deze ontstaan, wat het is en hoe je dit met voeding behandeld. Een musthave voor iedereen met auto-immuunaandoeningen. kost een schijntje, dus gewoon aanschaffen, echt.

Eet wat bij je past €19,99

Christine Tobback bestudeert al jaren lang het verband tussen chronische aandoeningen en onze moderne kook- en voedingsgewoontes. Zij ontdekte dat veel mensen last hebben van voedselintoleranties en dat verscheidene chronische aandoeningen kunnen ontstaan of verergeren door voeding: maagzuur, hoofdpijn, migraine, reumatische pijnen, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, gewichtsschommelingen, ADHD...

Gezonde lever

De uitputting voorbij €19,50

Marijke de Waal-Malefijt/ Mensen met vermoeidheid en uitputting lopen soms ontredderd rond als ze horen dat ze hun levensstijl en voedingspatroon drastisch moeten omgooien. Voor veel mensen is een nieuwe leef- en eetstijl een flinke hobbel om te nemen, voordat ze daarin thuis raken. Terwijl juist een uitgekiende voedingskeuze je sneller uit vermoeidheid en uitputting haalt. Maar welke voeding is speciaal geschikt bij uitputting en (over)vermoeidheid? Wat moet je juist wel of niét eten? Welke kooktechniek houdt je langer gevangen in vermoeidheid?

Het Energie Herstelplan €22,50

Marijke de Waal-Malefijt en Tanja Visser/ In Het Energie Herstelplan staat de 'leverenergie' (of het gebrek daaraan) centraal: de lever is immers het orgaan waar alle voedingsstoffen uit onze voeding worden verwerkt. De lever wordt hierbij ondersteund door twee partners: de verteringsenergie (spijsvertering) en de reserve-energie (nieren, bijnieren).

De ongelooflijke lever- en galblaasreiniging €20,94

Andreas Moritz/ Dit boek biedt een diepgaand begrip over de oorzaak van galstenen in de lever en de galblaas en legt uit waarom deze stenen verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de meest voorkomende ziekten die vandaag in de wereld zo wijdverbreid zijn. Het geeft je de kennis die nodig is om de aanwezigheid van stenen te herkennen en geeft de noodzakelijke doe-het-zelf-instructies om ze in eigen huis pijnloos te verwijderen. Het biedt ook praktische richtlijnen hoe je de vorming van nieuwe galstenen kunt voorkomen.

koken & tafelen algemeen

Paleo/Oervoeding

Het snelle paleo kookboek €18,99

Daniel Green/ Eet jezelf gezond, slank en energiek met Het snelle paleo-kookboek van celebrity chef Daniel Green. Het vervolg op Het paleo-kookboek, met recepten die perfect passen binnen de paleo-lifestyle. Dankzij alle benodigde basisinfo over de grote voedingstrend paleo en de maakbare recepten voor elke weekdag verlies je gewicht, én voel je je vitaal en energiek!

Eet Paleo in 7 stappen €29,95

Marinka Bil heeft haar jarenlange ervaring als Paleo deskundige gebundeld tot een praktische handleiding barstensvol achtergrondinformatie, tips, trucs en nieuwe recepten. Om meer energie te krijgen, om je gezondheid te verbeteren en om moeiteloos af te vallen. Eet Paleo in 7 stappen is geschikt voor iedereen. Of je nu een drukke baan hebt, moeder bent, vegetarisch eet of veel sport. Het boek bevat vijf verschillende maaltijdplannen waar je maar liefst 30 dagen mee vooruit kunt.

Oersterk eten €27,50

Dit kookboek zorgt voor blije gezichten aan tafel. Het bevat veel tips en praktische bijlagen, maar vooral smaakvolle gerechten die voor iedereen simpel zijn klaar te maken. Wil jij stOER eten? Bekijk dan de nieuwste trends op voedingsgebied. Ervaar hoe je meer energie krijgt en jezelf en je omgeving met voeding kunt versterken. Is je lijf je lief, werk dan preventief! Vervolg op de bestsellers 'OERsterk' en 'OERsterk Leven'! drs. Richard de Leth (1982) is inspirator voor een gezonde en gelukkige leefstijl. OERsterk Eten is het vervolg op zijn bestsellers 'OERsterk' en 'OERsterk Leven'. Jolanda Dorenbos (1969) merkte als diëtist dat er een 'missing link' was omtrent het verkrijgen en behouden van de vitaliteit. In de orthomoleculaire geneeskunde en de klinische PNI heeft ze deze antwoorden gevonden

Hormonale Gezondheid

Het energieke vrouwen voedingskompas €20,00

Marjolein Dubbers/ Dit is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormnen werken en hoe je zo lang mogelijk vitaal en gezond blijft.

Hormoonbalans voor vrouwen €19,50

Ralph Moorman en Barbara Havenlith/ Hormonen: Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit boek over.

Het Hormoonbalans dieet €19,50

Ralph Moorman/ Compleet voedingsplan voor evenwichtige hormonen. Dit boek bevat een compleet voedingsplan met recepten, dagmenu's, kooktips en een uitgebreide lijst met 'hormoonvriendelijke'voedingsproducten uit de supermarkt en reformwinkel

Wegwijs in de Overgang €19,95

Irene Lelieveld is kinesiologisch voedingstherapeut. In dit boek beschrijft zij eerst de fysiologie van de overgang en geeft vervolgens vele praktische tips om met de mogelijke problemen om te gaan. Een groot deel van de informatie en adviezen zou ook uit de 'gangbare' hoek kunnen komen en sluit aan bij de huidige wetenschap. Maar de auteur gaat verder. Zij beveelt testen aan, bespreekt allergieën en intoleranties en adviseert ontgiftingskuren. Lees dit boek dus echt goed, volg de adviezen op en je zult versteld staan hoe goed jij je kunt voelen. Ook interessant bij PMS voor en tijdens de overgang.

Een natuurlijk alternatief bij klachten in de menopauze €8,00

Marilyn Glenville/Vroeg of laat moet iedere vrouw er doorheen, de overgangsjaren. In Nederland heeft circa 15 % hier weinig of geen problemen mee. De andere 85 % dus wel meer of minder. Dit boek is geschreven door een Engelse voedingsdeskundige, gespecialiseerd in de natuurlijke aanpak van problemen met vrouwelijke hormonen. Het boek is aangepast en geverifieerd voor de Nederlandse situatie. Eerst worden de hormoonvervangende therapieën beschreven, die in Nederland toch wat minder worden gebruikt dan in het buitenland. Daarna gaat ze in op de effecten die hiermee bereikt worden en hoe je dezelfde effecten kunt krijgen door de juiste voeding. Het is een gedegen werkboek geworden met testjes, veel uitleg, oefeningen en tot slot recepten.

Vrouwenlichaam, vrouwenwijsheid Hulpboek €18,00

Dr. Chrisiane Northrup is een Amerikaans gynaecologe en slaat in haar werk een brug tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde. In dit praktische vervolg op haar bekende, gelijknamige boek (2000)*, reikt Northrup de lezer ideeen, voorbeelden en procedures aan om deze innerlijke kracht aan te scherpen. Hoofdstuk 1: ordenen van van het verleden tot aan het actief vormgeven van het eigen leven. Hoodstuk 2: Welke vorm van zorg of begeleiding wil je. Hoofdstuk 3: De voorwaarden voor gezondheid: Het bewust leren omgaan met eten, ontspanning en lichaamsbeweging. Het boek bevat veel voorbeelden en oefeningen.