Uit je bol, in my dreams..

En dan nu even een persoonlijk bericht, omdat ik als voedingsdeskundige ook wel eens uit de band spring en daar de gevolgen van in moet zien. Nu is het zo dat het ‘uit de band springen’ bij mij niet vergelijkbaar is met menig ander mens die geen intoleranties heeft. Je zou denken dat ik me vol heb gedronken, tot laat ben uit geweest en me vol heb gegooid met junkfood. Maar nee, ik ben niet spannend, als ik uit de band spring ga ik gewoon op tijd naar bed, drink ik geen druppel, geen koffie, niet roken, het enige wat ik heb gedaan is een midweek naar Frankrijk geweest in een hotel. Iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Ik ben wel eens een weekend in een hotel geweest, maar vier nachten was voor mij teveel.

Het begon met het aanbod ontbijt in het hotel: Croissant, stokbrood, muesli, cornflakes, jam, goedkope ham en kaas en yoghurt en vers fruit. Geen ei! Dus tja. Ik dacht ach, weet je het is maar een paar dagen, ik neem een croissant en stokbrood met ham. Want kaas en yoghurt neem ik niet ivm de lactose en fermentatie. Dat ging nog goed, daarna volgde een lunch en avondeten..op zich was dat ook ok, lunch was vissoep met rouille en diner een grote salade met geitenkaas, en als toetje creme brulee. De tweede dag aten we op de hotelkamer met brood, wortel- en bietensalade. Helaas geen thee, maar ja dat kwam later op de dag wel. Afijn vier dagen van alles gegeten, ook toetjes met chocola en slagroom en nu zit ik met de gebakken peren. Het vervelende is dat ik pas twee drie dagen later last krijg van klachten, en de ene keer is het maar 1 dag en de andere keer, zoals nu, soms wel 4 of 5 dagen.

Ik kwam vrijdagavond thuis, zaterdag heb ik gewerkt, de hoofdpijn kwam toen al op (ik had ook nog een vispasteitje op met hopelijk kurkuma, maar wellicht was het oranje voedingskleurstof. ūüôĀ ) en zondag werd ik wakker met migraine, eigen schuld dikke bult. Mijn systeem was na die dagen echt overbelast en 1 dag vind ik nooit zo erg. Nu zit ik echter al op mijn vierde dag migraine, met algehele malaise en buikloop, wat ik al in jaren niet heb gehad.

Ik drink op deze dagen, tenminste als ik eenmaal zover ben dat ik iets binnen kan houden, dit keer na 1,5 dag, zelf geperste sappen, van wortel, broccoli, gember en appel. En eet veel gebakken groenten in allerlei vormen.  De sappen vul ik aan True Superfood van Vitals, ja, ik maak een stukje reclame, maar dat vooral omdat ik er echt van op knap. Ik kreeg de zakjes bij een bestelling, de slimmerds van Vitals, mijn vaste leverancier, got me hooked! Nee, maar serieus, ik vind het wel handig. Ik wel eerder van die poeders gekocht waar ontzettend veel verschillende stoffen inzaten, groenten, fruit, mineralen, vitaminen, fytonutrienten, maar die vond ik echt niet te pruimen. Ik ben geloof ik niet zo van al dat fruit in mijn sapjes en smoothies.

O love my greens!

Even een opsomming van de ingredienten, zo gecopy-paste van hun website: spirulina, chlorella, sap van tarwegras, sap van¬†gerstegras, brandnetel, appel, acerola, rijsbes, blauwbes, vossenbes, wortelsap, bietensap, tomatensap, peterselie, spinazie, boerenkool, mergkool, reishi mycelia, maitake mycelia, shiitake mycelia, cordyceps mycelia, broccolikiemen, bloemkoolkiemen, amylase, cellulase, lipase en protease. En verder niets. 100% natuurlijk. Biologisch. Geen goedkoop vulmateriaal, geen hulpstoffen, geen gentechniek en geen hittebehandeling. √Čchte, rauwe supervoeding dus!¬†Een zakje van 6 gram poeder komt ongeveer overeen met twee koppen verse supervoeding.

Zoals je ziet veel groenvoer aangevuld met bessen en appel, maar gelukkig overheersen de fruitsmaken niet, het smaakt vooral groen. En groen>chlorofyl is zonne-energie opgeslagen in planten. Laat het zonnetje maar schijnen! Chlorofyl is de groene kleurstof in planten, wist je dat het sap in planten zo goed als hetzelfde is als ons bloed? Alleen bevat ons bloed geen chlorofyl, maar een rode kleurstof: hemoglobine.  En het verschil is dat chlorofyl magnesium bevat en ons bloed ijzer.

Dus met deze boost aan wortel, broccoli en het groene poeder ontgift mijn lever, vandaar dat ik vandaag wat prut ben. De migraine is bijna weg, nu het laatste stukje leverontgifting nog.  Hopelijk is het morgen klaar en is mijn systeem weer gereset.

Dus ja, ook ik maak nog steeds fouten. En volgende keer ga ik gewoon weer een appartement of huisje huren. Ik vertrouw alleen mijn eigen keuken…helaas.