Italiaanse pasta nieuwe stijl

4 september 2017 klik hier om jezelf op te geven.

Glutenvrij – Lactosevrij – Paleo 

Zeer geschikt bij diabetes, darmklachten en gewichtsverlies

In deze workshop leer je Italiaanse pasta’s op durumtarwe basis te vervangen door varianten die geschikt zijn voor een koolhydraatarm dieet. De recepten zijn gluten-, granen- en lactosevrij, en zijn ook zeer geschikt voor mensen met darmklachten en allergiën voor gluten en/of lactose.

Ook voor mensen met diabetes wordt een dieet arm aan koolhydraten aanbevolen.

Wat gaan we maken?

We maken in deze workshop vier verschillende pasta’s die ook makkelijk op een doordeweekse dag thuis te maken zijn. 

  • Spaghetti Carbonara
  • Tagliatelle met Bolognesesaus
  • Pasta Pesto met limoen-pompoenzaadtopping (V)
  • Pasta met geroosterde paprikasaus (V)

Dit dus allemaal:

  • gluten- en granenvrij
  • lactosevrij
  • varkensvleesvrij

Er wordt geen kant-en klare Paleopasta gebruikt. Alles wordt gemaakt van verse ingredienten.

Wat leer je?

  • Waarom koolhydraat arm eten goed is voor een gezond leefpatroon.
  • Aandacht voor darmproblemen en voeding
  • Aandacht voor diabetes en voeding
  • Wat de paleo leefstijl is
  • Hoe je op een makkelijke en snelle manier zware pasta gerechten kunt vervangen voor gezonde varianten waar je energie van krijgt
  • Gezonde plantaardige vervangers voor zuivelproducten

Na de bereiding eten we de gerechten samen op,met een lekker drankje erbij!

Praktisch:

De workshop duurt 3 uur

Kosten €55,00 p.p., inclusief 1 drankje

Docent: Lisa Goudzwaard

Locatie: Cuzina in Rotterdam

Let op: deze manier van eten is niet vegetarisch. Wel wordt er in deze workshops twee vegetarische pasta’s gemaakt.

De workshop gaat door bij minimaal 6 personen.

Inschrijven: klik hier

courgettepasta