Lisa Goudzwaard

Ik ben Lisa Goudzwaard orthomoleculair voedingsdeskundige. Ik geef voedingsadviezen en begeleid mensen met verschillende gezondheidsproblematiek. Met mijn vakkennis en ook als ervaringsdeskundige, weet ik als geen ander hoe het is om jarenlang te schipperen met je gezondheid. Ik heb 25 jaar als chefkok in de horeca gewerkt en geef sinds 2004 kooklessen. In 2012 wilde ik mij meer verdiepen in de gezondheidsaspecten van voeding en startte ik met een HBO-opleiding Voedingsdeskundige welke ik met succes heb afgerond. In 2016 heb ik opleiding Orthomoleculaire Voeding afgerond. 

Ik ben met deze opleidingen begonnen omdat ik zelf gezondheidsproblemen had. Lees hieronder meer over mijn gezondheidsproblemen en interesses.

Vrouwengezondheid

Vrouwen zijn onderhevig aan hormonale schommelingen. De huidige reguliere geneeskunde heeft zich betreft onderzoek en behandeling tot nu toe gericht op mannen. Vanwege de hormonale schommelingen waren vrouwen niet representatief voor onderzoek was de mening. Hierdoor zijn de behandelingen gebaseerd op de werking van het mannelijk lichaam waardoor de gezondheid van vrouwen soms in gevaar komt doordat klachten niet herkend worden.

Mijn klachten waren en zijn nog steeds hormonale migraine. Vroeger had ik ook PMS, ik wilde iedere PMS scheiden van mijn man, vond iedereen stom, was boos en soms ook depressief. Daarna werd ik dan ongesteld en kreeg ik migraine. (Ooo, was dat het! Dus we hoeven niet te scheiden?).

In 2014 kreeg ik een burnout. Ik moest keuzes maken. En sinds ik de keuzes heb gemaak,t heb ik geen PMS meer. Geen ruzies, ben nog steeds blij met mijn man en vind alles prima de luxe! Wat maar aangeeft dat de psyche net zo belangrijk is voor de hormonale balans als fysiek. Dit geef ik ook door in mijn behandeling

In mijn werkwijze werk ik vanuit de vrouw, juist met haar hormonale schommelingen, omdat dit een groot deel van ons vrouwzijn is en de hormonale cyclus voor vrouwen een belangrijke graadmeter is van de gehele gezondheid. 

Vanuit deze gedachte begeleid ik vrouwen met overgangsklachten, PMS en burnout. Veel vrouwen krijgen aan het begin van hun overgangsperiode sterkere PMS klachten en deze vloeien voort in een overgang met typische klachten als opvliegers, zware bloedingen, depressie, etc. Daarnaast zijn er ontzettend veel vrouwen die een burnout krijgen als gevolg van de hormonale veranderingen en de stress, lichamelijk en geestelijk, die rond je 40ste zo hoog op kan zijn gelopen dat het lichaam het niet meer aan kan.

Voedingsadvies Rotterdam, ook voor vrouwen met hormonale klachten. Ik geef voedingsadviezen voor een gezond hormonaal stelsel. Ook overgewicht is hierbij een veel voorkomend probleem. Als het lichaam hormonaal in balans is, zult u zien dat u af gaat vallen, terwijl voorheen de kilo’s vast bleven zitten.

Wilt u een lezing of training op uw bedrijf dan kunt u contact met mij opnemen. Ik help graag het ziekteverzuim terug te dringen en u te laten zien hoe u binnen uw bedrijf om kunt gaan met de vrouw en haar maandelijkse cyclus.

 

Histamineintolerantie

Histamine intolerantie komt steeds vaker voor.  Bij HIT kun je histamine niet goed afbreken of er komt teveel histamine vrij doordat er teveel mestcellen zijn die histamine vrijlaten. Hierdoor ontstaan er klachten als o.a. jeuk, huiduitslag, loopneus, hoofdpijn, migraine, vermoeidheid. Ik heb zelf een zoektocht gemaakt om mijn lichamelijke klachten te verhelpen en daarbij kwam ik onder andere uit bij histamine intolerantie (andere oorzaken waren lekkende darm, candida en amalgaamvullingen). Ik heb mijn eetpatroon veranderd en mijn algehele gezondheid aangepakt waarbij ik voornamelijk gewerkt heb aan het herstellen van mijn darmwerking/darmflora/darmslijmvlies en het reinigen van zware metalen in mijn lever en mijn hele lichaam. Hierdoor heb ik nu minder klachten en kan veel meer aan.  Ik weet nu wat bij mij de oorzaak is van mijn problemen. Dat is bij iedereen weer anders, dit kan ik samen met jou onderzoeken.  Ik kijk naar je hele gezondheidsgeschiedenis en je huidige gezondheid. Meestal test ik je ontlasting bij een laboratroium om te zien of je last hebt van parasieten., schimmels, lekkende darm en kijk ik hoe je darmflora er bij staat. Daarnaast kan er bij huidproblemen als netelroos een leverprobleem zijn. Hier gaan we dan mee aan de slag.

Ik werk zoveel mogelijk met natuurlijke middelen en voeding. Supplementen gebruik ik alleen als het echt nodig is en niet anders kan.  Vaak kun je met voeding en goede bacterien al heel veel bereiken.

Het heeft mij 30 jaar gekost om tot op de bodem uit te zoeken wat nu precies de oorzaak is. En er bleek niet één oorzaak te zijn, het is een samenloop van verschillende verstoringen en gif ophopingen in het lichaam. ik hoop dat ik jou kan helpen, zodat jij niet, net zoals ik, zolang met je problemen hoeft door te lopen en je volop kunt genieten van jouw leve

Darmgezondheid

Als kind zat ik eens in de paar maanden met darmkrampen op de wc. Ik was gek op zuurkool en cervelaatworst. Men wist in die tijd nog heel weinig over darmgezondheid, histamine en de invloed van voeding op je algehele gezondheid. 

Op mijn 13e kreeg ik maagproblemen, ik moest om het uur iets eten anders kreeg ik krampen en steken in mijn maag. 

Op mijn 22e kreeg ik enorme niesbuien bij het eten van suiker of als ik moe was. De link met de darmen was nog steeds niet gelegd. We spreken van 1991. Ik had volgens de dokter geen allergie, dus ik had niets.

Pas toen ik me begon te verdiepen in voedingsleer en mijn opleiding ging doen leerde ik alle gezondheidsklachten aan elkaar te koppelen en leerde ik hoeveel invloed mijn darmgezondheid op mijn welzijn had. In 2008 ben ik dan begonnen met probiotica en het candidadieet. Ik was toen 37 jaar oud. Dit heeft me goed geholpen. Ik was niet meer moe, misselijk en geen niesbuien meer. Maar stopte ik met het dieet en de probiotica dan kwamen alle klachten weer terug.

Ik heb de afgelopen jaren vele boeken gelezen over darmgezondheid, volgde de wetenschappelijke onderzoeken, zat iedere ochtend om 6:00 uur te lezen op internet over darmgezondheid. Ik kon niet meer stoppen! Na 5 jaar zelfstudie mag ik wel zeggen ik aardig doorgewinterd ben op darmgezondheid.

Bij mijn consulten laat ik standaard de ontlasting onderzoeken en hier komen altijd zeer bruikbare gegevens uit die de basis vormen voor de behandeling. Voorjaar 2017 volgde ik de cursus Laboratoriumonderzoek bij Dr. Saskia van As en ik blijf me informeren, want als ik beter kan worden, dan kan jij het ook!

Momenteel voel ik prima, ik heb nog wel histamineintolerantie als ik chocola eet, maar verder kan ik bijna alles eten. Al probeer ik veel gefermenteerde voeding en drank niet uit, omdat ik het nooit lekker heb gevonden.

Wel eet ik weer brood en ook een koekje bij de kruidenthee. En dat gaat allemaal prima. Ik krijg er geen candida klachten van, voel me goed en de hormonale migraine is ook een stuk minder geworden, de pijn is nu vrij mild, ik kan er gewoon mee werken. Soms heb ik helemaal geen migraine. Het is niet zo dat alle gezondheidsklachten nu over zijn, de verminderde histamineafbraak zal blijven, maar met de juiste voeding, supplementen en een onstpannen levensstijl is het prima te doen.  

Ervaringen van de deelnemers van de Lentedetox

In voorjaar van 2017 organiseerde ik een lentedetox, een greep uit de reactie van de  deelnemers:

 

In september 2017 starten we met een nieuwe groep om de zomerpondjes er weer af te eten, houd de website in de gaten voor nieuwe data.

Marijke Molenkamp

Ik voelde me fitter, mijn darmen waren rustiger. Had na de detox controle van mijn bloeddruk,hij was voor het eerst sinds 10 jaar gezakt! Halverwege de week weer een bakje koffie genomen,. Had eerder moeten beginnen met minderen. Leuke bijkomstigheid...2 kg lichter!

Diana van den Berg

Ik voel me nu tevreden als ik gegeten heb, de rest van de dag heb ik minder snoep neigingen. Ik heb nu een betere richtlijn voor mijn voeding om het zo te houden.

Natasja Visser-Tsen

Ik voel me na de detox frisser en ben een kilo afgevallen. Ik ben ook bewuster met voeding bezig.

Diploma’s 

2015 Voedingsdeskundige, Civas

2016 Orthomoleculaire voeding, Civas 

Congres/seminars/cursussen

2014 Schildkliercongres Mary Shomon

2014 diverse lezingen over Hormonen en vrouwengezondheid

2017 Cursus Laboratoriumonderzoek voor ontlasting, Dr. Saskia van As